keskiviikko 17. elokuuta 2016

Olo-huoneen vaiheita ja uutisia
Olo-huone second hand & lifestyle täyttää syyskuussa kolme vuotta. Taaperon elämässä on ehtinyt tapahtua melko mullistaviakin käännöksiä. Kerromme lyhyesti Olo-huoneen vaiheista aina tähän päivään saakka.

Olo-huoneen perustivat vuonna 2013 Kuopiosta lähtöisin olevat sukulaistytöt Johanna ja Hannele. Kallion Fleminginkatu sai uutta väriä kodinomaisesta second hand & lifestyle-putiikista. Ajatuksena oli tunnelmallinen putiikki, josta löytää sisustusaarteita, koruja, vaatteita, kortteja ja lahjatavaroita.

Johanna, Hannele ja Anna tapasivat vuonna 2014, ja Anna perusti Chotto Matte Teekuppilan yhteisiin tiloihin Olo-huoneen kanssa, Johannan ja Hannelen ehdotuksesta. Kolmikon amorina toimi Verhoomo Tehtaan Sanna. Teekuppila ja Olo-huone ehti olla kuitenkin hyvin lyhyen aikaa kämppiksiä. Kesällä 2015 tapahtui nimittäin ikäviä, kun liiketiloista löytyi mittava vesivahinko, jonka takia sieltä täytyi pikaisesti poistua remontin alta. Kaikki kävi äkkiä, ja yhtäkkiä molemmat yritykset oli sullottu pieneen varastoon. Remontin edistystä odoteltiin 10 kuukautta. Sinä aikana Hannele synnytti ihanan pienen pojan, ja jäi pois Olo-huoneesta. Samalla Johanna ja Anna yhdistivät voimansa, ja Anna siirtyi toiseksi Olo-huoneen omistajaksi Hannelen tilalle, ja hieman koko konseptia uudistettiin.  


Kulissien takana tapahtui myös jänniä, kun Johanna ja Hannele osallistuivat TV-sarjan kuvauksiin Aarteiden metsästäjät Suomi, joka alkaa pyörimään nyt syyskuussa 2016 telkkarissa. Sarjassa seurataan hylättyjen varastojen huutokauppoja. Tytöt saavat vastustajakseen muita alan ammattilaisia.

Tämän vuoden huhtikuussa hankittiin uusi liiketila, sillä remontin valmistumista ei ollut enää mahdollista odottaa. Oikeastaan tuntui myös luontevalta aloittaa kokonaan uudessa paikassa Liisankadulla, tyhjältä pöydältä. Edellisestä paikasta jäi lähinnä kassakone, muuten kaikki hankittiin uudelleen.

Nyt Olo-huone on ollut toiminnassa Kruununhaassa huhtikuusta 2016 lähtien. Kaupunginosa on ottanut uuden putiikin ystävällisesti vastaan. Kivijalkakaupoilla ei kuitenkaan ole helpot ajat. Vesivahinko ja muutto, sekä myös tämä aika, on tehnyt pienyrittäjyydestä todella sinnikästä yrittämistä.
 


Visuaalisuus ja estetiikka on Johannalle ja Annalle tärkeää. Molemmat rakastavat luonnon rauhaa, mökkeilyä, hyvää ruokaa, sisustamista, merta ja musiikkia. Asetelmat, sommitelmat, ja oikean tunnelman luominen on molempien intohimo.
Samankaltaisuus helpottaa yhteistyötä, vaikkakin monessa asiassa omat vahvuudet täydentävät toisiaan.
Mitä toisesta on sanottavana?


"Anna on luova ja kekseliäs tyyppi, jolla on iso sydän. Anna on kannustava, ja on tosi helppoa ja mukavaa keksiä yhdessä uusia ideoita. On mahtavaa, että yhtiökumppani antaa paljon inspiraatioita, kun itse helposti noudattaa omia kaavoja.
Anna on ajan hermolla asioista ja on yhteisöllinen, jakaa omastaan. Anna näyttää aina tosi tyylikkäälle. Anna on meidän tekstivastaava". 🙂 -Johanna

"Johanna osaa luoda tyhjästä kauniita ja harmonisia somistuksia ja asetelmia. Johanna on myös loistava valokuvaaja, joka saa tallennettua kameraan nämä ihanat tunnelmat.
Johanna on monessa asiassa paljon kärsivällisempi kuin minä. Hän jaksaa olla myös erittäin pikkutarkka, josta on hyötyä vaikkapa tilanteissa joissa itse vedän leveällä pensselillä. Tämä yhdistelmä meissä on hienoa.
Johanna on kaikille ystävällinen, ja luonteva asiakkaiden kanssa. Hän on myös rohkea, kun lähti mukaan televisio-ohjelmaan, ja hän on lisäksi meidän puhelimessapuhumis-vastaava. 🙂 " -Anna

Tervetuloa osoitteeseen Liisankatu 6, 00170 Helsinki.
Aarteiden Metsästäjät Suomi alkaa 21.9. 2016 kanavalla MTV3.

http://www.mtv.fi/aarteidenmetsastajat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti